Gépvásárlás és ingatlanfejlesztés pályázatból

okt 31st, 2008 | By admin | Category: Pályázatok, Vezető Hír

Egy vállalkozás versenyképességének megőrzése érdekében az eszközeit folyamatosan fejlesztenie kell. Ez végrehajtható saját forrásból, hitelből vagy vissza nem térítendő támogatásból. Nyilvánvaló, hogy a felsorolt lehetőségek közül a vissza nem térítendő támogatás kínálja a legkedvezőbb megoldást, amelyhez általában pályázat útján juthatnak a vállalkozók. Jelenleg számos olyan pályázati kiírás fut, ami nagyon kedvező lehetőséget kínál egy vállalkozás gépparkjának megújítására vagy akár ingatlan fejlesztésére is, amelyek közül az alábbi két pályázati kiírást emeljük ki.

A GOP-2008-2.1.1/A pályázati kiírás keretében az igényelhető támogatás minimuma 1 millió Ft, míg a maximum 20 millió Ft. Támogatás kizárólag a géppark fejlesztéséhez igényelhető (ingatlanhoz sajnos nem) és mértéke a gép bekerülési költségének 30 %-50 %-a attól függően, hogy a Társaság melyik településen valósítja meg a projektet. Ahhoz, hogy a vállalkozás vagy egyéni vállalkozás a pályázati kiírás keretében pályázhasson több feltételt teljesítenie kell. Az átlagos statisztikai létszáma az utolsó lezárt üzleti évben el kell, hogy érje az 1 főt, továbbá az egy főre eső árbevétel meg kell, hogy haladja a 4 millió Ft/fő összeget, valamint a saját tőke nem lehet negatív (a mérleg saját tőke sor). A vállalkozás nem állhat csőd-, felszámolási eljárás vagy végelszámolás alatt és legalább két teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie. További feltétel, hogy a projekt megvalósítási helyszínének Pest megyén kívül kell lennie (pest megyei vállalkozás is pályázhat, ha létrehoz egy vidéki telephelyet). Természetesen a támogatás elnyerése érdekében vállalni kell néhány kötelezettséget is. Közülük talán a legfontosabb az, hogy a vállalkozásnak a projekt megvalósítását követő két évben az inflációtól függően 10-15 % közötti éves növekedést kell teljesítenie. Ehhez kapcsolódóan fontos még, hogy a projektet legalább 3 évig működtetni kell. Cserébe viszont nincs foglalkoztatotti kötelezettség, továbbá nem kell fedezetet felajánlani az elnyert támogatás biztosítékául.

A GOP-2008-2.1.2/D pályázati kiírás kínál rendkívül kedvező lehetőséget a vállalkozások számára. Ezen kiírás keretében induló és kezdő vállalkozások (maximum két éves múlt) igényelhetnek 40-50 % mértékű 10-500 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást géppark és ingatlan(!) fejlesztésére is. A pályázat feltétele, hogy a megvalósítás helyszíne hátrányos helyzetű kistérségben legyen. A képlet egyszerű: alapítson céget, szervezze ki a mostani cége tevékenységét az új cégbe és pályázzon 10-500 millió Ft-ig terjedő vissza nem térítendő támogatásra.

A cikket írta:

Csókási Beáta ügyvezető igazgató
Forrás Centrum Kft.
06-20-979-9763
06-20-979-9753
06-1-786-0183
http://forrascentrum.hu
http://blog.forrascentrum.hu

Tags: , ,

Egy hozzászólás
Szóljon hozzá! »

  1. [...] Post: Gépvásárlás és ingatlanfejlesztés pályázatból: Egy vállalkozás versenyképessé.. http://eurohirek.hu/hir/gepvasarlas-es-ingatlanfejlesztes-palyazatbol.gazdasag « előző | horvato — 2008. 10. 31. [...]

Szóljon hozzá!