Mennyi idő alatt térül meg egy franchise-befektetés?

jún 18th, 2008 | By admin | Category: Gazdaság

Azt ugyan nem lehet pontosan tudni, hogy a magyar vállalkozások hány százaléka működik franchise rendszerben, és azt sem, hogy a hazai gazdaságban milyen erőt képviselnek ezek, de már egyáltalán nem marginális e vállalkozási forma helyzete Magyarországon. Mi kell ahhoz, hogy egy franchise-hálózathoz csatlakozzunk?

Tags:

Egy hozzászólás
Szóljon hozzá! »

 1. A Magyarországon tevékenykedő franchise-hálózatok kiskereskedelmi áron számított éves forgalma meghaladja az ezermilliárd forintot. A hazai franchise-piac 2007-ben kb. 15 százalékkal bővült, ami jóval a gazdaság egészének növekedés üteme fölött van.

  A franchise-rendszerekhez csatlakozó cégek legnagyobb hányada mikro- és kisvállalkozó. A nemzetközi statisztikák tanúsága szerint az induló vállalkozások 70-80 százaléka az alapításukat követő ötödik évben elbuknak. Ez az arány a franchise-átvevőként indulók esetében mindössze a tizede, 7-8 százalék.

  Hazánkban kb. 800 vállalkozás vallja magát franchise-nak, de ebből kevesebb, kb. 500 működik ténylegesen franchise-formában (becsült értékek). A nagyjából 500 rendszergazda közel 20000 átvevő partnerrel áll szerződéses viszonyban.

  A Magyar Franchise Szövetség épp a napokban közzétett hírlevelében értesítette tagjait, valamint a hazánkban tevékenykedő számos rendszergazdát és franchise-jogtulajdonost, hogy egy átfogó tanulmányt készít a hazai franchise-szektor szereplőiről, a franchise-vállalkozások magyar gazdaságra gyakorolt hatásáról, a gazdaságban betöltött szerepükről.

  Mi kell ahhoz, hogy egy franchise-hálózathoz csatlakozzunk?

  Érdemes elolvasni a http://www.franchise.hu, valamint a http://www.franchiseportal.hu weboldalak tartalmát, rengeteg érdekes és hasznos információ található ezeken az oldalakon.

  Üdvözlettel,
  Vindis Ferenc
  Magyar Franchise Szövetség, referens

Szóljon hozzá!